Състезателка на СКТМ „Комфорт“ шампион на национален турнир

Белослава Балканска от СКТМ “Комфрт” Варна е шампион на НТ ”КУПА БЪЛГАРИЯ” Млад олимпиец до 13 години в конкуренцията на 84 момичета, съобщиха от клуба на варненци.

Белослава нямаше никакви трудности до полуфинала, където срещна първото препятствие пред себе си и това беше състезателката на “Асарел-Медет”Панагюрище-Калина Стефанова. След като губеше 2:1 и 8:2, Белослава показа изключителен характер и постигна обрат до 3:2 гейма.

Във финалната среща тя надигра с 3:2 гейма в изключителен оспорван мач своята съотборничка Полина Енчева (победила Ема Накова от “Асарел-Медет” с 3:1) в изключителен оспорван и драматичен мач, изпълнен с много обрати и тенис на високо ниво, пишат на официалната страница на клуба във фейсбук.

Невероятно предстваване за Симона, която се завърши на 7-о място в крайното класиране, като постигна победа с 3:2 гейма над поставената в топ 8 състезателка -В.Иванова от “Марек-Дигеста”Дупница.

9-годишната Микаела Димитрова, доказа че тази година ще е сред основните претендентки за държавната титла до 11 години, като постигна изключителен резултат и класиране в ТОП 10 на турнира.

Самара Чуктай се класира на 25 място, а 9-годишната Елена Телешпан завърши на второ място, премина през първи кръг на основна схема и завърши на 28 място.

Остави коментар