Състезател на варненския клуб „Чудните скали“ със сребро на купа „България 2022“ за деца


На 19.06.2022 г. в гр. Велико Търново, спортна зала „Васил Левски“ се проведе държавно първенство по спортно катерене в дисциплината трудност за мъже и жени, и кръг от купа „България 2022“ за деца 4-та група.

При децата участие взеха 25 млади катерачи от 8 клуба в страната. Съревнованието беше напрегнато, а трите маршрута по които трябваше да се катерят, предизвикателни. Това обаче не попречи на Стефан Кирчев – състезател на СК „Чудните скали“ да се представи подобаващо като се класира на второ място. Това съобщават на официалната страница на клуба във фейсбук. Стефан срещна известни затруднения във втората половина на първия квалификационен маршрут, където една хватка му се изплъзна на косъм, но втората квалификация премина без проблем.

Финалният маршрут беше изморителен – технично катерене в силен надвес и тавани, но Стефан премина и него без особени затруднения, въпреки натрупаната умора към края. Стефан е активен в много спортове, един от които е и планинското тичане. А следващото му такова състезание е съвсем скоро – на 03.07.2022 г.

При мъжете във Велико Търново учасие взе и Кирил Цанев – бивш състезател на СК „Чудните скали“, който към момента се сътезава за НСА, т.к. се обучава в Националната Спортна Академия „Васил Левски“. Кирил зае 12-о място в класирането.

Остави коментар