Рекорден брой училища ще мерят сили в Общинските ученически игри

След 2 години прекъсване рекорден брой 50 училища от град Варна са подали заявка за участие в Общински ученически игри.

Всяка година в тези състезания за ученици спортуват над 2500 деца в различните спортове организирани от Община Варна и партньорски организации.

На 17 октомври /понеделник/ ще започнат футболните мачове на стадион „Локомотив“ от 13.00 часа с двубой при най-малките 5-7 клас момчета, между СУ „Св. Кл. Охридски“ и ОУ „Константин Арабаджиев“.

Спортовете волейбол и баскетбол започват на 22 и 23 октомври по В СК „Локомотив“, в залите на Първа езикова гимназия и СУ „Елин Пелин“.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, бадминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.

Организаторите от дирекция „Спорт“ са осигурили за всички призьори предметни награди като: купи, медали, спортни пособия и грамоти.

Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Пълните програми за срещите може да намерите на www.sportvarna.com.

Остави коментар