Рекорден брой плувци в Международния турнир „Black Sea Cup“

 Рекорден брой плувци в Международния турнир "Black Sea Cup"

Рекорден брой плувци – 430, ще се включат в 5-ото издание на Международния турнир „Black Sea Cup“, който ще се проведе от 10-ти до 12-ти юни на плувен комплекс „Приморски”, съобщиха от дирекция „Спорт“ при Община Варна. Стартът ще бъде даден днес от 17 ч., а официалното откриване ще бъде в събота – 11 юни от 17.15 ч. Турнирът се реализира с подкрепата на Община Варна и се организира от плувния шампион на България плувен спортен клуб „Черно море”.

 Рекорден брой плувци в Международния турнир "Black Sea Cup"Плувци от 38 български клуба, както и състезатели от Великобритания и Украйна, ще си оспорват наградния фонд от 15 800 лв. по време на турнира.

Петимата най-добри при мъжете и жените, според точките на FINA, ще получат парични и специални награди: 1 място – 3000 лв., 2 място – 1500 лв., 3 място – 800 лв., 4 място – 400 лв., 5 място – 200 лв. Парична награда и специален приз са предвидени и за най-добрите български състезатели – мъж и жена – 1000 лв., както и за треньорите на най-добрите плувци в двата пола – 1000 лв.

 Рекорден брой плувци в Международния турнир "Black Sea Cup"Black Sea Cup ще се проведе по всички правила на FINA, под ръководството на международен сертифициран съдийски състав.

Остави коментар