Рекорден брой отбори в новия сезон на АМФЛ-Варна

Рекорден брой отбори стартират в новия сезон на Аматьорската минифутболна лига-Варна. През тази година те ще бъдат 54, което продължава възходящата линия от последните шампионати. Организаторите са ги разпределели в четири групи, а двубоите стартират днес.

През последните години тази лига се превърна в абсолютен феномен за Варна и цяла Североизточна България. Причината е, че участват състави не само от морската столица, а и от Добрич, Шумен, Обзор, Вълчи дол, Провадия, Девня, Дългопол, и т.н. Със сигурност и през тази година ще има доста футболисти, играли преди време в „А“ и „Б“ група по големите терени на България, които след края на кариерите си продължават да поддържат форма с приятели в любимото си хоби.

„Имаме отбори, които пътуват по 200 км, за да играят минифутбол“, споделя главният организатор Димитър Алексиев.

Двубоите се провеждат на терените за минифутбол на Спортен комплекс „Спартак“. През това лято бе решен един доста сериозен проблем за всички почитатели на популярната игра, а именно – настилката на двете игрища бе подменена с чисто нова. Освен това са монтирани по-малки врати, което според опитните състезатели по минифутбол ще направи двубоите още по-интересни и оспорвани.

Остави коментар