Протест заради басейн „Алекси Алексиев“ във Варна

басейн "Алекси Алексиев"


Организират протест пред община Варна заради басейн „Алекси Алексиев“ – част от плувен комплекс „Приморски“. Това става ясно от пост в социалната мрежа Фейсбук, видя vsport.bg. Клубът по водна топка – Waterpolo Sport Club TICHA негодува заради това, че басейнът е празен и децата няма къде да тренират.

Съоръжението е в профилактика, като първоначално бе обявено, че тя ще се проведе от 1-ви до 13 октомври, а басейнът трябва да бъде готов за употреба на 14-и. Това обаче така и не се случи, което провокира родители и треньори да дадат гласност на този проблем.

На „Алекси Алексиев“ тренират петте клуба по водна топка, състезателките по артистично плуване и скачачите във вода. Басейнът е изключително важен не само за варненския, но и за българския спорт. Защото специално във водната топка и артистичното плуване морската ни столица е водещ център с доминация в държавните първенства и много представители в националните отбори във всички възрасти. По най-общи сметки около 1000 спортисти – картотекирани и в обучение, тренират редовно и целогодишно на „Алекси Алексиев“.

Ето какво пишат на страницата си от варненския клуб:

„Уважаеми спортисти, родители и любители на водната топка, както вече повечето сте се убедили и разбрали, басейнът в който се провеждат тренировките и спортните срещи на клубовете по водна топка и синхронно плуване в гр. Варна е празен от 1 месец и не се очертава да бъде напълнен! Нека покажем и дадем гласност на този голям проблем! Децата ни няма къде да тренират, а това е пагубно за предстоящата им спортна календарна година! Организиран е митинг на 29.10 събота от 11:00 пред Община Варна. Каним Ви да се присъедините към нас!“.

Остави коментар