Притеснение от прегаряне в Спартак Варна преди дербито с Черно море

Спартак Варна
Снимка: Спартак Варна

В лагера на Спартак Варна се готвят усилено за дербито на морската столица. Наставникът Тодор Киселичков заяви на брифинг във вторник, че в клуба има футболисти с болежки, които до последно ще са под въпрос за срещата от 15-ия кръг на efbet Лига, пише Gong.

Треньорският щаб на „соколите“ обаче има и други сериозни притеснения. И те са свързани с психическото състояние на част от футболистите. Затова основната задача на Киселичков и компания е да овладеят ситуацията с пренавиването за срещата в събота. Едва ли има човек в клуба, който да не желае на всяка цена победа срещу „моряците“, но част от състезателите са в така наречената „червена зона“.

Това са играчите на Спартак, които са преминали през Челно море, като Иван Дичевски и централният бранител Пламен Димов.

Първият си тръгна от „Тича“ по собствено желание, недоволен от статута си на твърда резерва на Иван Дюлгеров и Георги Георгиев. И най-вече за това, че не му е бил даден шанс да се докаже в професионалния футбол. След преминаването в Спартак Дичевски освен, че е основен играч, е и капитан на „соколите“.

При Пламен Димов нещата са малко по-различни. Опитният играч бе част от освободената група от Черно море през пролетта на 2019-а година. И до днес в публичното пространство остана неясно какво точно се случи с въпросните футболисти.

Затова треньорското ръководство води непрестанни разговори с играчите си, за да избегне прегаряне в мача с Черно море тази събота от 15:15 часа.

Остави коментар