Представянето на Черно море срещу Пирин през погледа на един привърженик

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Постигнахме ценна победа в оспорван мач, с известно треперене от наша страна. Пирин не е случаен отбор и лично аз не съм се заблуждавал, че ще е лесно. Уточнявам го, защото видях хора, които явно са очаквали безпроблемна разходка. Отново не показахме блестяща игра и тотално надмощие, но победихме. Когато през изминалите 2-3 години мачкахме с по 25 удара на мач, а не побеждавахме, по-добре ли беше?Кирил Киров

Има едно клише, което казва че „2:0 е коварен резултат“, а аз ще добавя, че 1:0 е още по-коварен! Така или иначе не вкарахме втори гол, но си взехме трите точки. Сердюк отново игра на познатото ниво и отново показа, че е изключително ценен футболист. Движи се много агресивно и пресира със стръв. Той не атакува изнасящия топката противников футболист, само да го притесни и да го накара да сбърка. Той влиза винаги в директна борба за топката и много често я овладява. Дано да го задържим.

Смело обявявам, че най-силните ни минути бяха между 10-та и 15-та. Няколко наши удара бяха спасени на магия и на късмет от защитата на Пирин в рамките на секунди. Канонадата завърши с удар на вездесъщия Васко Панайотов, разгледан от VAR за дузпа. Това момче е истинско футболно богатство. Действа навсякъде, руши играта на противника и участва активно в изграждането на нашата. Пресира, подава и шутира. Споменавам го, във връзка с някои глупави мрънкания в близкото минало от неориентирани персони.

Сега е модно да се мрънка и да се одумва Велев. Да помислим, дали така не обиждаме треньорското ръководство. Момчето влиза с определени задачи и благодарение на своята поливалентност, изпълнява указанията. Това, че ние не виждаме неговата работа означава само, че „Кьорав карти не играе“.

Нашите футболисти са под напрежение и искат обезателно да спечелят. Ние ще им помагаме и ще ги окриляме ли, или ще ги притесняваме допълнително с мрънкания, предизвикани от слепота и некомпетентност?

Мади Кета е много техничен и нестандартен. Понякога заспива и сякаш не е достатъчно активен във фаза защита, но той има щастието да бъде в нашия отбор, под опеката на нашия треньор.Илиан Илиев старателно подбира футболисти с максимални технически умения. После като истински професор, преподава футбол. Усъвършенства се избирането на позиция и правилно заставане. Налага се бърза и комбинативна игра. Сигурен съм, че вследствие на треньорските уроци, Мади Кета ще се развие още. Да си спомним колко време чакахме един Леандро например. Имаше качества, но избухна едва, след като изкара обучението на професор Илиев.

Отново добрите вратарски изяви и стабилната защита имаше огромен принос за победата. Живко Атанасов е константна величина, истински стълб и лидер в отбраната. Особено много ми хареса в този мач и Петър Босанчич. Спокоен, уверен носител на истинска класа. Виктор Попов е доказан футболист отдавна, въпреки че е съвсем млад. Мартин Дичев узрява с всеки мач и расте с часове.

Много ми се иска да видя подобрение при изпълнението на статични положения. Извинявам се, но искам по-често да виждам добре изпълнени ъглови. Рядко ни се получава, а имаме добре играещи с глава футболисти. Спокоен съм само когато корнера се изпълнява от Ники Златев. Прекрасните му центрирания са вече патент. Днес отново се включи прекрасно и беше на познатата висота. Много ни за радва и влизането на другия ми любимец Велислав Василев. Прекара в лазарета, незаслужено голям период от време, но всичко вече отмина.

Понеже винаги сапунисвам съдиите, когато се оцапат, искам да отбележа, че вече втори мач нямаме претенции и не сме ощетявани. Това много рядко ни се случва и си струва да се отбележи. Агитката няколко пъти поздрави съпругата на Чинков, но това е съвсем естествено. Един мач е свирил по-нормалничко, но за да изкупи греховете си към Черно море и към българския футбол, Чинката трябва да прекара много години в пост и покаяние.

Другият малко наруган, беше репортерчето на пистата. Дано това накара софийската, силистренската и варненската журналистическа гилдия да се замисли, че отношението към всички отбори трябва да е еднакво и компетентно. Греховете на пристрастните журналисти са големи, колкото греховете на поръчковите съдии. Трябва да осъзнаят, че правят мечешка услуга на привилегированите отбори.

Не бива да се чудим на евроидиотските куриози с отбори от Лихтенщайн и Малта.Сами се докарахме с вечните си тарикатлъци, до дереджето на което сме!

Остави коментар