Представянето на Черно море срещу Локо Пд през погледа на един привърженик!

Представянето на Черно море срещу Локо Пд през погледа на един привърженик!

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!Кирил Киров

Черно море даде много скъпа жертва в уж „приятелския“ мач с Локо Пд. Жека Сердюк ще пропусне цялата подготовка на отбора и първите мачове от новия шампионат.Не стана много ясно защо смърфовете играха толкова грубо и безпардонно!!! Не знам кой беше съдията и не ме интересува, но отново търпи критики. Не успя да респектира и усмири футболистите, а картоните, които показа, нищо не означават.

Вниманието естествено беше насочено към новите футболисти. Матeус Клементе през първото полувреме беше сякаш малко смутен и неуверен, но показа добри качества. Пипаше топката нежно, по бразилски, .като едновременно с това не я моташе и бавеше, а даваше светкавични пасове. Приятно впечатление оставиха и младите таланти, които започнаха като титуляри. Петър Иванов, Николай Златев, новият Ангел Ангелов и завърналият се в родното гнездо Лъчезар Йорданов. Няма да правя квалификации, защото тази контрола се проведе в съвсем ранен етап. Странно беше, че имаше толкова остри влизания и сблъсъци!

Младият северномакедонец Марко Сточевски беше изпробван на левия бек. Явно треньорът Илиан Илиев има някакви планове и очаквания свързани с него. В този мач и особено през първото, Черно море изневери на обичайния си стил да владее повече топката и да диктува темпото. Действията се водеха предимно в нашата половина, но си признавам че не си създадох трайни впечатления за Петър Божанчич. Вижда се, че е рутиниран централен защитник, действаше спокойно и уверено, макар и в първи мач. Живко Атанасов беше доста по деен и активен от него.

Мазир Сула все повече се аклиматизира и вярвам, че скоро съвсем пълноценно ще може да дирижира играта. Говорейки за дирижиране си спомних разговорите с Димитриос Хадакиас в Гърция, в които той ми описваше качествата на Мимито. Останах с мнението, че това е много деен и активен опорен халф, който може би малко отстъпва на Патрик по отношение на индивидуалната техника. След влизането му през второто обаче, видяхме как няколко пъти „навърза“ играчите на Локото и мисля, че ще помага доста и в конструирането на играта.

Алекс показа, че притежава добра техника и непредвидимост, но наблюденията ми са недостатъчни за по ясно мнение. Матиас Курьор и Закариа Беншаа са доказали своите качества, но трябва да отчетат……….че при отсъствието на Жека, ще трябва да се натоварят още повече. Дано да няма пак някой Рамазан. Не искам да обсъждам ничия религия, но сериозното отношение към постенето, се отразява на сериозното отношение към играта. И в крайна сметка е несериозно.

Младите централни защитници Росен Стефанов и Наско Янков, които смениха батковците показаха спокойствие и грамотност. В добро взаимодейсвие с Галин Григоров не допуснаха никакви опасности за нашата врата. Пред тях Калин Георгиев също действаше на добро ниво.

За старите кучета Стефан Велев и Цветомир Панов всичко е казано и ясно. Велев ми се видя с една идея по-активен отколкото беше през последните мачове. Съвсем наивно и лаически, подозирам че треньорът е говорил с него и му е дал някои наставления!

Целия отбор игра добре, с навярно тежащата умора от натоварванията. Беше бонус, че видях Черно море да играе предимно защитно, защото това е основен елемент от играта – за мен е най-важният. Справихме се нелошо, макар че не мога да си обясня невижданата бъркотия която настъпи при отбелязването на техния гол.

Като критика мога да изтъкна и една стара слабост в отбраната – пак ни взеха доста високи топки в нашето наказателно поле. Това често се случва и в официалните мачове, а е недопустимо. Не се съмнявам, че се работи по отстраняването на този проблем. Надяваме се, че няма да има повече контузии, подготовката ще бъде плодотворна в игрово отношение и Морето отново ще демонстрира най-красивия футбол в красивата ни Родина.

Остави коментар