Пращат тенис талант от Варна на едноседмичен лагер в Чехия

Българска федерация по тенис и Тенис Европа осигуриха едноседмичен тренировъчен лагер за четири млади български таланти до 14 г. в Простейов (Чехия). Това стана ясно след проведени разговори по време на Общото събрание на Тенис Европа в Барселона. Лагерът ще започне на 24 април. Треньорският съвет определи в инициативата да участват Димитър Топчийски, Владимир Цонков, Рада Колева от ТК Супер спорт Варна и Кристина Кънева.

Академията се управлява от Тенис Европа, Чешката тенис асоциация и ТК „Простейов“ и предоставя уникална възможност да тренировки заедно с други елитни играчи и национални отбори от цяла Европа под ръководството на изключително опитен екип от треньори, ръководен от Иржи Новак – бивш номер 5 в света.

ТК „Простейов“ е произвел през годините всички най-добри чешки тенисисти начело с Томаш Бердих и Петра Квитова. Това е един от най-известните европейски центрове и е домакин на много международни събития, като финалните кръгове на ITF World Junior Tennis. Клубът разполага с 11 клей и 1 твърд корт.

Остави коментар