Победа за варненския Шоутайм над Шумен пред пълни трибуни в ИУ 

Варненският баскетболен клуб Шоутайм спечели двубоя си от втория кръг от ББЛ А група, регион „Изток“ срещу Шумен пред пълни трибуни в залата на Икономвическия университет.

Срещата започна силно за „Шоутайм“, като още в първите минути си личеше повечето опит и класа в отбора от Варна – 27:18 в първата част. Шумен изравни играта през втората част, но въпреки това се оттегли на почивката с пасив от 13 точик – 36:49.

Мачът продължи по същия начин и през второто полувреме. Галин Стоянов-Патрика ротираше целия си състав и Шоутайм продължаваше да трупа преднина. Мачът завърши при резултат 92:66.

Най- полезен за „Шоутайм“ беше Станислав Цонков – 23 точки, 3 борби и 2 асистенции. Още трима играчи завършиха с двуцифрен резултат – Анди Франсис(14т), Красимир Димитров (10 точки, 6 борби, 4 асист) и Стоян Чешмеджиев (10 точки, 10 борби). Интересен е факта, че всички състезатели на „Шоутайм“ отбелязаха точки в срещата.

Дебют за варненци направи Марин Попски. Той е роден през 1995 година в Троян и се е състезавал за отборите „Чавдар“, „Балкан“ и „Делфин“. Първи минути за този сезон изигра и Анди Франсис, който миналия сезон се състезава в чужбина, а после лекува стара травма.

За Шумен над всички беше Окан Хасанов – 16 точки, 7 борби и 5 асистенции, а Веселин Байчев се отличи с „дабъл дабъл“ – 12 точки и 10 борби.

Следващят мач на „Шоутайм“ е домакинство на Черно море Викудха, Шумен гостува на „Ънстопабъл“.

 

Остави коментар