Паметникът на Никола Спасов-Адмирала е готов!

Никола Спасов паметник

Автор: Кирил Киров (на водещата снимка)

Паметникът на Никола Спасов-Адмирала вече е безспорен факт! Беше монтиран в първия ден на месец септември, на доброволни начала от ентусиазирани и всеотдайни фенове. Поради традиционното за България медийно ембарго, журналистическата гилдия не си прави труда да следи изявите на моряшката публика! По важно е да знаем, кой се е преструвал на футболист и кои са изгонени от официалната трибуна в мача на едноименните отбори.

Положителните новини не продават, не се търсят и не се котират. Паметникът на Адмирала беше финансиран изцяло с доброволни пожертвования от многобройните привърженици на „моряците“.

Прекрасното изпълнение е дело на големия български скулптор – варненецът Веселин Костадинов. Неговата всеотдайност, беше изключителна. Огромен респект към този истински творец, който никога не заговори за пари и облаги. Водещо при него е изкуството и стремежа към съвършенство. Огромна благодарност от всички моряци!

Датата за официалното откриване, ще бъде уточнена и оповестена. Това е пореден успех на феновете на Черно море. Неотдавна те участваха с доброволен труд, при боядисването и освежаването на стадион Тича. Преди няколко години беше реализиран и паметник на Иван Моканов-Мокана. Той беше изцяло иницииран и финансиран от именития черноморец д-р Огнян Калинов. Неговата поредна книга касаеща историята на най-старият футболен клуб в България, вече е готова и се разпространява.

Наскоро бях упрекнат че съм прекалено възторжен и не критикувам…Какво да направя? Имам привилегията и високата чест, да съм привърженик на Черно море. При нас водещо е положителното и добрите новини са ежедневие. Кой каквото търси, това намира!

Остави коментар