Отпуснаха 300 000 лв. на баскетболния „Черно море Тича“

300 000 лева от бюджета на Варна за 2022 година ще бъдат отпуснати на БК „Черно море Тича“, за да не бъде закрит.

Това решиха общинските съветници, след като в дневния ред на днешното заседание на местния парламент бе включена точка с предложение за финансово подпомагане на варненския клуб.

„Най-гадното нещо е да използваш спорт, култура и образование за политически цели. Моля ви, въздържайте се от това и не го правете“, призова от трибуната общинският съветник Ивайло Митковски, който изчете предложението.

То беше прието в 44 гласа „за“, без нито един „против“ и без „въздържали се“ и под бурните аплодисменти на десетки младежи от баскетболния „Черно море Тича“, които бяха изпълнили зала „Пленарна“.

На заседанието на Общинския съвет присъстваха президентът на клуба Георги Ганчев, треньорският щаб и много фенове.

Припомняме, че миналата седмица ПК „Младежки дейности и спорт“ отказа финансово подпомагане на спортните клубове, които бяха подали молба за такова за 2022 година. Без нито един глас „против“, с пет гласа „за“ и седем „въздържал се“ комисията отхвърли предложението за финансово подпомагане на клуба за 2022 г.

Така той беше застрашен от закриване, а случаят предизвика бурни реакции сред спортната и политическата общност. Решението на комисията изкара на протест днес пред Община Варна повече от 300 души.

Остави коментар