Ощетиха ли отбора на Спартак Варна срещу Локо в София?

Спорна ситуация на мача в София между Локомотив и Спартак бе отсъдена в полза на домакините, но варненци имаха претенции, че в този случай са били ощетени и решението на съдията е повлияло върху крайния резултат.

В 75-ата минута дебютантът Здравко Димитров нахлу в пеналта и след като финтира Божидар Кацаров, бе закачен с крак от защитника на домакините и падна на тревата. Реферът показа втори жълт картон на Димитров за симулация, но след преразглеждане от ВАР, на което се вижда, че има контакт между Кацаров и Димитров, отмени картона и даде фаул за Локо пред наказателното поле на гостите, тъй като преди атаката на Спартак е имало игра с ръка на Цветан Илиев.

От Спартак обаче напомниха, че според регламента ВАР има право да разглежда извън наказателното поле само ситуации, при които съществуват предпоставки за червен картон и за засада.

„Петел“ потърси за коментар авторитетния спортен журналист Станил Йотов, който е разговарял с бившия международен съдия Детелин Баялцалиев.

„Доколкото разбрах, на ВАР е гледано положението за дузпа срещу Здравко Димитров и по време на преразглеждането на тази ситуация е установено, че преди атаката на гостите техен футболист играе с ръка пред техния пеналт. Именно поради тази причина реферът е отменил втория картон на Димитров и е отсъдил пряк свободен удар за Локомотив. Според Баялцалиев, с който разговарях, всички решения, които Волен Чинков е взел с ВАР по време на мача, са правилни“, каза Станил Йотов.

Остави коментар