Ощети ли ВАР Черно море в Пловдив (ВИДЕО)

Черно море отстъпи с 0:3 на Локомотив Пловдив в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Резултатът обаче определено не отговаря на представянето на варненци на „Лаута“. Черно море създаде 100-процентови ситуации пред вратата на Динко Хоркаш, но Матиас Курьор и Закария Беншаа пропуснаха да реализират. Домакините от своя страна пък успяха да вкарат всичко, което създадоха пред Иван Дюлгеров.

Най-спорният момент в срещата бе в 50-ата минута. При резултат 1:0 Мазир Сула бе съборен в наказателното поле на Локо Пд, но главният рефер Никола Попов видя симулативна игра на халфа на „моряците“. Ситуацията бе разгледана от ВАР, който потвърди решението на Попов. Грешка, която определено повлия на крайния изход на двубоя с Пловдив.

Разбира се Никола Попов може и да е видял симулативна игра на Сула, но със сигурност Ивайло Ненков, който отговаря за ВАР и неговият асистент Владимир Велев взеха грешно решение, а каква е причината за това, можем само да се досещаме.

Не със същите „очила“ обаче Ненков и Велев видяха „симулативната“ игра в наказателното поле на Черно море в 66-ата минута. Попов вдигна жълт картон на Матеус за симулация, но този път ВАР бе категоричен – дузпа има.

Вижте и преценете сами има ли дузпа срещу Сула:

Остави коментар