Олимпийска шампионка проведе Мастър клас във Варна

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2020 Линой Ашрам (Израел) проведе втори Мастър клас в България. Със съдействието на Чар-ДКС (Варна) тя показа своите умения вчера в Двореца на културата и спорта. Ашрам пристигна в морската столица по покана на главния треньор на клуба Филипа Филипова.

Грацията от Израел проведе заниманието изключително професионално, а след края му всички участници имаха възможност да й зададат въпроси. Ашрам разказа на децата за пътя, който е извървяла, за трудностите, за упоритостта си да се готви след тренировка дори у дома, защото не само не са виждали бъдеще в нея треньорите, но тя самата е виждала, че я превъзхождат деца с вродени данни за гимнастика, които тя не е притежавала. Гимнастичката даде сила и вяра на децата, че те могат да постигнат всичко, ако го желаят и работят върху себе си, за да постигат целите си спокойно и стъпка по стъпка.

Всяко дете получи диплома за участието си в майсторския клас, подаръци с автограф от Ашрам. На срещата с шампионката присъстваха общо 68 състезателки между 8 и 17 години от клубовете Чар ДКС, Грация, Черно море, Черноморец, Олимпия, Етър, Акро и от Германия.

На заниманието присъства Кристияна Генчева, член на УС на БФХГ и президент на СК Грация.

В края на проявата директорът на Двореца на културата и спорта Минко Христов поднесе цветя и златна юбилейна значка по повод 55 години от създаването на ДКС на Линой Ашрам. Той поздрави също световната шампионка, съдия международна категория Бреве и главен треньор на СК Чар ДКС Филипа Филипова.

Остави коментар