Очакваме добри футболисти в представителните гарнитури, а не ги създаваме!

Очакваме добри футболисти в представителните гарнитури, а не ги създаваме!

Мнение на Кирил Киров, привърженик на Черно море!

Кирил КировСлед героичното нулево реми с кавказкия футболен колос Грузия, се връща желанието за размисъл и обсъждане!!! Не е малко, че отново не загубихме!!! Случайно, но съвсем навреме чух една песен на великия и неповторим Тодор Колев-„Фалшив герой“!!! Това ме накара да се замисля, колко фалш има в българския футбол!?

Как искаме да сме равностойни на другите, след като първенството ни изкуствено се пълни с изкуствени отбори? Кому са нужни еднодневки като Царско село и Витоша например?Те нямат публика, нямат традиции и нищо не носят на великата игра. Участват в някакви игри, но това е друго………и е част от падението. Споменатите по-горе, обаче, са незначителни играчи.

Служебно обявените за „грандове“, също са далеч от истината и също танцуват с фалша. Едните попаднаха изкуствено в групата на майсторите и с фалшив адрес, а другите са на изкуствено дишане!? Останах изумен, когато Ясен Петров обяви, че ще разчита на ядро от Левски за мачовете на националния отбор!? Само той ли не видя, че подуенци бяха добутани до ЕКТ, с решаващата помощ, на услужливите съдии?

Можем ли да разчитаме, че на решителните мачове в Европа………ще успеем да уредим подходящи рефери? Оказа се, че не можем. Не се ли усещаме, че сами себе си лъжем и сами си убиваме всички шансове за добро представяне? Лансираме в Националния отбор гевезета, добутани до евротурнирите. Очакваме добри футболисти в представителните гарнитури, а не ги създаваме. Няма спортни училища, няма спортни роти, а във висшия ни ешелон играят чужденци. Колко са отборите, които създават и разчитат на свои кадри?Обръща ли им някой внимание и казва ли им някой браво? Напротив!!! Всячески се толерират изкуствени тимове, които задушават всичко истинско в българския футбол.

По света хората създават от футбола, печеливш продукт и си пълнят стадионите. Ние се опитваме да печелим от далавери и си изпразваме стадионите. Как тогава да имаме национален отбор и как да искаме успехи? Равенствата с футболни джуджета, са върхът на нашите възможности.

Не искам да звуча съвсем песимистично, затова оптимистично ще прогнозирам домакинска победа над Гибралтар през септември. Трябва да сме оптимисти и да се надяваме до тогава да настъпят положителни промени във футбола ни……….но основно в мисленето. Защото според мен там е проблемът. Неправилно мислим! Фалшивият герой Гонзо, дори и не помисля, че моралът изисква да понесе отговорност за тези провали………нали Ясен Петров опра пешкира. Със сигурност обаче персоналните промени няма да решат нищо………докато не потърсим морала и достойнството.

Тъжно е, но тези първостепенни ценности отдавна са емигрирали от България и никой не полага усилия да ги върне. Като варненци, не можем да не се гордеем, че Черно море дава шанс на младите и белите лястовички в държавния тим са наши рожби. Бих искал да видя Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мартин Минчев и другите ни национали, като част от един нов Национален отбор, с който да се върне футболната гордост на българите!

Остави коментар