Николай Ишков прогнозира боево равенство в дербито на Варна

Бившият президент на Спартак Николай Ишков прогнозира, че в дербито на Варна в събота няма да има победител.

Като спартаклия ми се иска да победим, но изхождайки от моментното състояние на двата тима и представянето им досега, Черно море е фаворит. В тези мачове обаче често по-слабият е побеждавал сочения за фаворит, но аз виждам едно боево равенство в събота, макар че не знам дали ще устройва някой от двата тима. За Спартак обаче всяка точка е важна, тъй като другите преди него губят точки, заяви за „Петел“ Ишков.

Най-приятните ми спомени в дербито са свързани с три победи на Спартак. Първите две бяха в „Б“ група, когато станах президент на Спартак. Бихме ги с 2:1 на нашия терен и с 2:0 на техния и се върнахме в елита, а те се спасиха от изпадане от изпадане при аматьорите в третия ешелон след сложна въртележка в последния кръг. При майсторите пък спечелихме с 2:1 на нашия терен в мач, който беше с по-особен заряд, тъй като две седмици по-рано бяха убили шефа на „моряците“ Илия Павлов, каза актьорът.

През последните 5 години на миналия век нямаше дерби, тъй като ние бяхме в елита, а те във втория ешелон. Дербито се поднови след завръщането на Черно море в „А“ група с мач на „Тича“ през есента на 2000-ата година, който завърши 0:0, а реферът изгони двама играчи на Спартак. До мен на трибуните бяха шефът „Сосиете Женерал“ за България и един от шефовете на банката в Париж. Всичко беше договорено и трябваше да подпишем договор за генерално спонсорство, но шефът от чужбина ми каза: Вижте, имахме голямо желание да помогнем, но като гледам футболът в България се доближава до ръгбито, а ние вече спонсорираме френското първенство по ръгби и към друго не проявяваме интерес, допълни Ишков.

Имал съм също много равенства срещу Черно море, и 0:0, и 1:1, както и три загуби с по 1:2. Двете от тях бяха на нашия стадион. С първата те прекъснаха серията си от близо 17 години без победа в дербито, но загубата ни дойде заради причини, които не са свързани с футбола. После ни биха на „Тича“, когато имахме силен отбор, но основен наш футболист нямаше ден. През пролетта на 2004-та пък отново изгубихме на нашия стадион, но тогава се намирахме в тежко финансово положение, аз подготвях предаването на отбора на мой партньор и беше важно да оцелеем като клуб, завърши Николай Ишков.

Остави коментар