Невероятно шоу и екстремни изпълнения на Балканската джет ски купа във Варна

Въпреки променливото и дъждовно време, успешно завърши първия кръг от Националните шампионати и „Балканска Джет Ски Купа“ във Варна. Морската ни столица отново домакинства на джет ски състезание от международен мащаб. Инициативата и организацията е на „Спортен Клуб за джет ски Спорт Варна“ и Дирекция „Спорт“ на Община Варна в лицето на директора Кристиaн Димитров.

На офицерския плаж премериха сили състезатели от България, Гърция и Румъния. Звездата в атрактивната Free Style категория е Европейския шампион Дени Делиман този път отсъства заради контузия, но големия брой атрактивни участници от Румъния направиха невероятно шоу и екстремни изпълнения с джетовете си.

В детския клас нашата звезда Мари Петрова отстъпи на по-големите братя от Румъния Влад и Алексис Михалчеа, които грабнаха купата и в класа на серийните джетове до 1100 куб.см. и в класа на големите GP2 до 260 к.с. В този клас второ място зае Мартин Димов- баща, а синът Мартин Димов се бореше в кралския клас.

При по-мощните джетове шампиона от 2021 година Огнян Георгиев от „Джет Клуб Лом““ затвърди лидерската си позиция, следван от Влад Михалчеа от Румъния и Никос Мезитис от Гърция. В „кралския клас“ на най-мощните джетове до 500 к.с. изненадата поднесе джуниъра Антон Горещилов, който се класира трети при мъжете в този клас при своя дебют в тази категория. Оспорвана битка се водеше до края в „кралския клас“ при най-мощните джетове, където румънеца Кристиян Чобану успя само с 5 точки да се наложи над Николай Димитров от „Джет Клуб ЛОМ“. Успешен дебют в този клас направи и младия Мартин Димов от клуб „Морска звезда“ Бургас, който загатна, че ще разгърне своя потенция в категорията.

Остави коментар