Националите по кикбокс посрещнаха във Варна четири отбора за силен лагер

Българският национален отбор по кикбокс и това лято е домакин на силен тренировъчен лагер. Този път на базата в „Спорт Палас“ (Варна) дойдоха представители на Украйна, Израел, Латвия и Молдова. Събитието се провежда от 31 юли до 12 август, съобщава boec.bg.

Тренировките са двуразови и се водят от националния селекционер Владимир Вълев-Питбула и колегите му Галин Методиев (СК „Шуменска крепост“), и Димитър Димитров (СК „Тангра“) за ринг, както и Иван Георгиев (СК „Стар Тийм“), и Стефан Костадинов (СК „Масару“) за татами.

През втората седмица заниманията ще се водят от техните колеги от Украйна. Предвидени са няколко базови тренировки за сила и издръжливост. Ще бъдат отработени както основни, така и специфични техники. В програмата са включени тестове и обиграване под формата на спаринг.

От украинците у нас дойдоха Марк Гусар (първи на Световната купа 2022), Олег Бенкалович (първи на Световната купа 2022), Павел Замятин (световен шампион, многократен първенец на Световната купа), Алексей Зенков (медалист от Световни първенства) и др.

Израелците са със световните шампиони Лоай Сакас, Амир Асад, Тарк Асад и Мона Хено в състава си.

С отбора на Украйна е и президентът на местната федерация Олга Павленко. От страна на Израел пристигна дългогодишният международен съдия и заместник-председател Рамон Давид.

Събитието се организира от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Остави коментар