Мартин Михайлов, ПСК „Черно море” : Плуването ме научи на перфектна организация и дисциплина!


Като по-малък е в плен на Цар футбол, но бързо разбира, че магията, наречена плуване, е неговата страст. В началото го възприема повече като игра и забавление, днес е напълно отдаден на любимия спорт и тренира сериозно.

Мартин Михайлов (14 г.), тренира под ръководството на главния треньор на БГ шампиона ПСК „Черно море” Никола Петров, а първите си стъпки в плуването прави при Калоян Георгиев.

Предпочита бътерфлай и гръб и последните му постижения от състезания са именно в тези стилове – злато на 100 и 200 м бътерфлай и сребърни отличия в дисциплините 50 м бътерфлай и 50 м гръб.

Мартин признава, че спортът го учи на организация и дисциплина. И се радва, че успешно съчетава плуването с обучението си в Професионалната гимназия по компютърно моделиране.

„Мотивиран съм да тренирам, да подобрявам личните си времена”, казва плувецът на ПСК „Черно море”, който мечтае един ден да участва на олимпиада.

Най-ценните съвети, които му дава личният му треньор Никола Петров, са насочени към концентрация и спокойствие на старта и подобряването на стила, в който ще плува.

Мартин Михайлов е щастлив, че има честта да бъде част от най-добрия отбор в България – ПСК „Черно море”. Най-близките му цели са насочени към успешно представяне на държаввното лично отборно първенство за юноши младша и старша възраст. Шампионатът е на 29 юли във Варна.

Идолът му в плуването е Извънземния Майкъл Фелпс.

Остави коментар