Мария Гигова с приз „Меглена Михайлова“ на международния турнир „Морски звезди“ във Варна


Мария Гигова получи приз „Меглена Михайлова“ по време на международния турнир по художествена гимнастика „Морски звезди“, който се проведе през уикенда във Варна.

Анелия Атанасова, председател на турнира „Царица Маргарита“, връчи наградата на първата в света трикратна световна шампионка Мария Гигова, чиито треньор е била и Меглена Михайлова, основател на КХГ Грация.

Приз получи и председателката на Грация Кристиана Генчева, която беше удостоена през миналия месец с Почетен златен медал „За заслуги към Варна“.

През уикенда Национална спортна база „Спортпалас“ се проведе деветия международен турнир по художествена гимнастика „Морски звезди“ и Приз „Меглена Михайлова“, организиран от КХГ Грация, със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Община Варна и БФХГ. Той е в памет на основателката на клуба Меглена Михайлова.

В състезанието участие взеха 19 спортни клуба. Близо 400 гимнастички в различни категории и възрастови групи премериха сили в индивидуалната и ансамблова надпревара, както и във вече утвърдената от БФХГ Гимнастрада.

Сред участничките имаше и от съседните Румъния и Турция, както и от Русия.

Главен съдия на състезанието бе Мария Калангерова, член на Треньорската комисия към БФХГ, главен треньор в СК Черноморец и личен треньор на златната олимпийска медалистка с ансамбъла от Токио 2021 Стефани Кирякова.

В събота получиха и три състезателки: Ирен Недева (Чар) за най-перспективна състезателка, Мария-Тереза Камерада за най-оригинална композиция и Христиана Терзиева за най-елегантна състезателка.

 

Остави коментар