Красотата винаги е била спътник в играта на Черно море

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!Кирил Киров

Вчерашният мач имаше всички компоненти на великата игра. Много борба, много тактика, красиви моменти и характерната за Тича, топла връзка между футболисти и публика. Победата не беше извоювана никак лесно и безгрешният Иван Дюлгеров има огромна заслуга за нея. Той беше винаги там, където трябва да бъде, направи поредния си голям мач и отново даваше сигурност на колегите си.

Пред него Живко Атанасов, беше обичайния непоклатим стълб в центъра на нашата отбрана. Цецо Панов и Вики Попов още веднъж показаха, че ние имаме най-добрите бекове в България. В тази връзка, изразявам горещи благодарности към Ертан Томбак, че ни напусна.Това момче има плебейски манталитет и нямаше да пасне на атмосферата в нашия велик клуб. Той пък да благодари на реферчето Тренчев, който в желанието си да угоди на Венци Стефанов, безсрамно подпираше Славия и спести втори жълт картон на бившия ни футболист.

В средата на терена редом до весдесъщия и неуморим Васил Панайотов, господарски се разпореждаше Матеус Клементе. Това момче, с техника, импровизация и поглед върху играта ни показва, най-доброто от знаменитата бразилска школа. Той действа като истински доктор на футболните науки. Може вече да ми викате Кръстника, защото аз го кръщавам доктор Матеус Клементе.

Мазир Сула от мач, на мач се адаптира по изключителен начин към отбора и идеите на треньора и ни радва, все повече и повече.

Матиас Курьор не измени на елегантния си стил и вкара с нежна чаталка, красив и решителен за победата гол. Красотата винаги е била спътник в играта на Черно море през годините. С огромна радост и удоволствие си спомням невероятните футболни магьосници Никола Димов, Кеворк Тахмисян, Пламен Христов и Илиан Илиев, всички до един наши юноши. Традицията за красива игра, която радва публиката продължава и сега.

Цветомир Панов с непринудена лекота направи чаталка на Ахмедов, а нещастното момче загуби равновесие от финта. На другия фланг пък Мади Кета правеше финтове, радващи окото като новогодишни фойерверки.

Няма как да не изтъкна поредния зрял мач на намиращия се още в юношеска възраст Николай Златев. Много ни зарадва и включването на Сердюк – ужасно ни е нужен.

През нощта вкъщи, седнал пред телевизора с малко уиски и голяма пура, изгледах още веднъж мача на запис, с повторения. Телевизионния коментатор спомена, че това е последния мач на незаменимата Кристина.Тъжни сме че ни напуска, но се радваме, че ще може да се реализара и в други области на психологията.Трудно ще се справяме без нея, но такъв е живота. Радостни сме, че най-после имаме възможност да й пожелаем всичко добро!

Искам да благодаря на капитана Васил Панайотов и на всички футболисти на Черно море, че зарадваха и направиха изключително щастлив, един трудно подвижен черноморец, дошъл на мача в инвалидна количка. Нашите момчета са изключителни футболисти, изключителни мъже, но на първо място са изключителни хора! Това е Черно море!

Остави коментар