Кралев: Дано съдията да не изтърве дербито на Варна

Черно море влиза в дербито на Варна в по-добро състояние, но това няма абсолютно никакво значение. От опит знам, че фаворит в тези мачове няма. Затова очаквам оспорвано дерби в събота, в което Спартак ще са пределно надъхани след 13 години. Феновете на Черно море обаче очакват техните любимци да спечелят и аз като черноморец се надявам това да се случи, тъй като сме по-класният тим. Това каза за „Петел“ бившият президент на „моряците“ Красен Кралев.

Дано съдията да не изтърве мача и напрежението да не вземе връх, за да могат двата отбора да играят футбол и да се стремят да се надиграват. Все пак публиката, освен че е зажадняла за това дерби, ще иска да види и качество. За Черно море съм убеден, че ще играе футбол, тъй като на чужд терен владее топката и пресира високо. Спартак няма какво да губи и също би трябвало да играе футбол, допълни Кралев.

Като ръководител на Черно море имам четири победи в това дерби в елита и всички са ми еднакво ценни и скъпи. Две от тях са на „Тича“ с 2:1 и 3:0, а другите две на стадион „Спартак“ с по 2:1. Може би втората с 2:1 като гости през пролетта на 2004-та е по-специална за мен, тъй като през онзи сезон еднолично издържах Черно море. Тогава изравнихме клубния рекорд от шест поредни победи в едно първенство и победихме Спартак в неговия дом. Голът за успеха бе дело на Валентин Станчев, който изигра последните си мачове в професионалния футбол за нашия тим. След като напусна Спартак, Вальо беше спрял с футбола и играеше за удоволствие в моя тим по футзал. Велислав Вуцов обаче настоя за неговото привличане и така се стигна до трансфера, каза още Кралев.

Що се отнася до това, което може да постигнат двата варненски клуба, Черно море ще се бори първо за влизане в топ 6, а след това и за топ 4. Имаме резерви, но се надявам, че с няколко качествени попълнения през зимата, ще станем по-силни. Ситуацията е такава, че без Лудогорец, осем тима са с почти изравнени възможности и се борят за шестицата. Единият от тях, разбира се, е Черно море. За Спартак пък имам достоверна информация, че през втория сезон ще е един съвсем различен отбор и би трябвало да излезе от деликатната ситуация, в която се намира в момента, завърши Красен Кралев.

Остави коментар