Канят варненци да се включат в първото по рода си състезание „Чудобой“

На 24-25.09.2022 г. в района на град Варна ще се проведе първото по рода си издание на едно отборно състезание, включващо 6 дисциплини – катерене, колоездене, гребане с каяк, ориентиране, стрелба с лък и етап с логическа задача. Организатори са СК „Чудните скали“ и Велоклуб „Устрем“, с подкрепата на дирекция „Спорт“ при Община Варна. Инициативата е част от програмата за Европейската седмица на спорта.

По-приключенски настроените веднага могат да направят връзката с по-мащабното и трудно състезание „Чудобой“, организирано в района на скален феномен „Чудните скали“ и яз. „Цонево“. Организатори на градския „Чудобой“ са също обичайните заподозрени – СК „Чудните скали“ Варна и Велоклуб „Устрем“ Варна. Организаторите поясняват, че състезанието е подходящо, както за хора с добра физическа подготовка и технически умения, така и за тези, които искат просто да се забавляват и да научат нещо ново и полезно.

Правила

Състезанието е отборно, като всеки отбор се състои от по двама души*. Участниците се движат заедно и заедно преминават през различните 6 етапа**. Класирането е общо за всички участници, на база резултатите от всички етапи. Победител е отборът, събрал най-много точки от всички етапи, като всяко място в класирането в отделните дисциплини носи точки.

*Участниците в отборите могат да бъдат пълнолетни, както и непълнолетни, ако са придружавани от пълнолетен участник.

**Участието във всички етапи е препоръчително, но не задължително.

Програма

Събота, 24.09.2022 – в района на „Аладжа манастир“:

– 09:30 ч. Техническа конференция

– 10:00 ч. Колоездене

– 13:00 ч. Стрелба с лък

– 16:00 ч. Катерене

Неделя, 25.09.2022 – в района на кв. Аспарухово:

– 09:00 ч. Гребане с каяк

– 12:00 ч. Логическа задача

– 14:00 ч. Ориентиране

– 16:00 ч. Финал и награждаване

Записване

https://tracksport.live/e/cudoboi-city-2022

За повече информация относно „Чудобой“ 2022, моля посетете:

– фейсбук събитието: Чудобой city 2022

– или следния интернет адрес: Чудобой city 2022

Състезанието се провежда с подкрепата на дирекция „Спорт“ – община Варна и е част от програмата за Европейска седмица на спорта.

Наградният фонд ще бъде осигурен от Община Варна и Магазин „Декатлон“.

Остави коментар