Канят варненци да наблюдават най-романтичната регата


Най-романтичната регата „Пълнолуние“ ще се проведе на 9 и 10 септември (петък и събота) във Варна, съобщават организаторите от ветроходна академия „Кор Кароли“.

Гонките във Варненския залив ще бъдат от 16:00 до 22:00 ч., като последните със старт от 20:00 ч. са по изгрева на пълната луна.

Традиционно продължава конкурсът за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регата и публикувана във фейсбук страницата на ветроходната академия. Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи.

Регатата „Пълнолуние“ се провежда за пета поредна година, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека. Флотилията на регатата плава от фара на пристанище Варна до Трета буна, възможно най-близо до брега, за да могат всички варненци и гости на града да я наблюдават и да ѝ се наслаждават от плажа, Крайбрежната алея и Морската градина.

ПРОГРАМА

Петък, 9 септември

13:00-17:00 Подаване на заявки в Регатния офис (яхт клуб LZ Yachting 1991 – Морска гара)

17:00 Среща на шкиперите и Регатната комисия (пред Регатния офис)

18:00 – 22:00 Гонки във Варненския залив

Събота, 10 септември

16:00 – 22:00 Гонки във Варненския залив

22:00 Награждаване и закриване на регатата

кани всички собственици на ветроходни яхти да се включат в състезанието, което по регламент се плава само под ветрила. Регата „Пълнолуние“ 2022 ще се проведе по хендикапната система ORC и клас „Свободен“. Клас „Свободен“ е за яхти, които нямат сертификати в хендикапната система и/или ще участват за първи път на регата.

Ветроходното състезание се организира в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).

Остави коментар