Калин Дянков: Най-важното е да се върне спартаклийския дух

Калин Дянков

Бившият вратар на Спартак Калин Дянков е племенник на един от емблематичните играчи на „соколите“ и Черноморец Бургас Траян Дянков – чудесният универсален футболист, който остана завинаги на 40 години. Кариерата на 22-годишния играч започва от Спартак Варна, където през сезон 2018/19 под ръководството на Енгибар Енгибаров младият играч печели промоция с отбора във Втора Лига. След това играе за Черноморец Балчик, Калиакра, Доростол и Светкавица Търговище. Пред Vsport.bg той говори за бъдещето си и за това, което се случи във варненския Спартак.

„Много се радвам ,че Енгибаров като бивш мой наставник, вече е част от ръководството на клуба. Познавам го добре и мисля, че е много подходящ. Той е от хората, които мога да върнат този спартаклийски дух, който като че ли се изгуби и в съблекалнята напоследък.

Работи по методика, която дава резултати. Спартаклия съм и това, което става в клуба, ме вълнува. Надявам се привържениците винаги да подкрепят отбора, така, както са го правили. Мисля,че не заслужават това положение, в което изпадна отборът. Аз съм племенник на Траян Дянков, който за съжаление ни напусна рано. Докато играеше в Черноморец Бургас, бе един от любимците на Херо и капитан на отбора.

Мисля, че Димитър Димитров дойде малко късно, може би в един момент, когато всеки сочеше другия за това кой е виновен за това положение. И ако бе поел отбора в самото начало, нямаше да се говори за изпадане.Той е от хората, които трудно преживяват провали във футбола и това е удар по реномето му, но никой не е застрахован от това..

Сега тренирам самостоятелно с треньор на вратарите и кондиционен треньор и смятам да се завърна към футбола. Предложения естествено не ми липсват. От година съм във фирма за вратарски ръкавици PM Sports, позната като Октопода – първата в България фирма за вратарски ръкавици.Този бранд се харесва много на родителите и на децата, които играят футбол. Заливат ни с комплименти. Ще правим занапред промоции. Направихме една такава на 1 юни за Деня на детето. Усмивките им ме мотивират да работя в тази насока“.

Остави коментар