Каквото и да прави, го прави с достойнство! Това е Черно море!

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Добра, смислена и сърцата игра на целия отбор. Постоянна и въодушевена подкрепа от публиката по трибуните. Това е стойностното във футбола и тези компоненти го правят най-популярната игра. Това е Черно море. Каквото и да правим, го правим с достойнство.

Кирил КировЗагубихме от абсолютния доминант в България, но ги надиграхме в по-голямата част от мача. Колко са отборите у нас, които са превъзхождали делиорманците доста чувствително във владеенето на топката и всички останали статистически показатели? Колко са отборите у нас, накарали футболистите на най-скъпия отбор, да се търкалят и да бавят, като препили селски бекове?

Направихме и доста грешки, но не греши само който не играе. Продължаваме да допускаме огромен процент от головете при статични положения. Продължаваме да не обръщаме внимание на вкарването от статични положения. Това е много важна част от футбола и статичните положения носят големи дивиденти в почти всеки мач. Ние обаче в това отношение бележим пасив. Няма да тръгна да поучавам футболистите, но липсата на концентрация в някои моменти е голям бич. В игрова ситуация можеш да бъдеш хванат неподготвен и е по-понятно да те изненадат. При ъглов удар обаче имаш време да се наредиш за по ефективно противодействие. Когато пък изпълняваш корнер, имаш едно центриране да отправиш и е желателно то да бъде точно. За професионален футболист, това не би трябвало да е проблем, но необяснимо защо при нас не се получава и то систематично!? Сигурен съм, че в тази насока се работи и ще се подобряваме. Свършената работа във всички аспекти на модерната игра е повече от очевидно и нашия отбор е най-добре и красиво играещия в България.

Не бих могъл да се спра на играта на всеки от нашите футболисти, но не мога да не отбележа представянето на Виктор Попов. На десния бек, на левия бек…….това момче ме изпълва с възторг. Знаменитият рейд който направи, за да даде паса към Беншаа за удара в гредата, трябва да се изучава в училищата!

Тук му е мястото да отбележим и прекрасната игра на Закария. Активен, бърз и изобретателен. Мади Кета и Мимито също дадоха прекрасна продукция и основателни надежди, че от тях ще очакваме все повече и повече. Картонът на Мимито беше напълно измислен от измисления съдия. На живо ситуацията я видях от 10 метра, а цяла нощ гледах повторения. Нашият футболист играе за топката, играе с топката и получава картон, само защото е наш футболист.

В този мач се убедих за пореден път, че не винаги скъпите футболисти са най-полезни. Най-евтиният играч на Лудогорец ги носеше на гърба си. Дори от балконите на съседните блокове се видя, че Иво Андреев е съвсем евтин, но пък е продажник по душа и за дребни стотинки се раздаде на 100%. Млад е и за жалост това е бъдещето на родното съдийство. Същия изпълнител на поръчки, като именитите си предшественици. Това че е много търсен, се потвърждава от факта, че беше пратен за отложения мач с подуенските гевезета. Когато трябва да се идва на Тича, се търсят услугите на подрастващата кукла на конци. Не съм му броил обратните отсъждания, защото не мога да броя до толкова. Преброих му обаче непуснатите авантажи в наша полза и преброих точно пет. Най-фрапиращо беше спирането на контрата в последните минути, когато Вили Василев тръгваше!? Ивето се уплаши, да не вземем да изравним и неговия сводник да се разсърди. Да го разбира кой, както си иска, но футбол с мръсотии не се развива.

Едно време толерирани бяха двата галеника на комунистите. После се прибави и Лудогорец. След това ЦСКА се размножиха, като чехълчета и еуглени, чрез деление. Много стават привилегированите. Ако фалират и подуенци? Ако се размножат и те? Като прибавим и Овча купел, ще е по-добре да си направят Лига на помазаните и да си играят отделно. Не се трае вече! Ние най-добре да поискаме, да ни включат в шампионата на Швейцария. Вадуц нали там играят!?

Остави коментар