Как се представи Черно море в Стара Загора през погледа на един привърженик!

Нашите любимци ни зарадваха с поредна победа, която беше извоювана с умна и зряла игра, без поемане на излишни рискове. Прочетох доста компетентни коментари на фенове, явно разбиращи футбола далеч повече от треньорското ни ръководство. Видях изрази от рода на „високомерно“, „лежерно“ и „плаха, ненастоятелна игра“. Доста се учудих и не паднах от коня само защото не бях на кон.Кирил Киров

Според мен трябваше да се види, че диктувахме събитията през цялото време. Бяхме много надеждни в защита с уверения Иван Дюлгеров, железния Живко Атанасов и влизащия в първокласния ни ритъм Петър Босанчич.

Бековете Цветомир Панов и Виктор Попов, бяха навсякъде и осигуряваха постоянно числено преимущество във всяка зона на терена. Именно това постоянно числено превъзходство беше основното и то не се дължеше само на червения картон. Цецо и Вики сновяха по цялата дължина на игрището и направиха много за нашето спокойствие, защото отвън мача изглеждаше много спокоен.

Трябваше обаче да видим тактическия замисъл на треньорите и усилията, които хвърлиха всички момчета. За Васил Панайотов няма да ми стигне цялото великолепие на изключително богатия български език. Беше навсякъде, както винаги и както винаги допринасяше за гореспоменатото числено превъзходство. За пасовете и особено за онова феноменално извеждане думите пак са слаби. Не съм заядлив човек, но искам деликатно да припомня на тези дето не харесаха играта, че преди известно време, те и Васко не харесваха.

Матеус Клементе е изключителен футболист и страхотен стратег, вижда играта, сякаш всички мачове се играят в двора на баща му. Честичко обаче си спечелва картони и може би трябва да се работи за изчистване на излишните нерви. Сега когато отбора остана без психолог, това сигурно е много трудно, направо осиротяхме, в този аспект.

В нападение не вкарахме, колкото ни се искаше, но при затворената игра на Берое, нямахме никакви пространства. Техничните Мазир Сула и Мади Кета направиха много за размятване на сгъстената им защита, а когато беше ясно, че те нямат друг избор освен да рискуват, свежата смяна с бързия и напорист Ники Златев беше с прекрасен тактически замисъл……..видя се на 2-3 пъти, че имаше ефект.

Честит първи гол на това изключително талантливо момче. От сърце му желая още стотици голове. Много може да се каже, но моите възможности са ограничени и няма да се разпростирам повече. Исках само да обърна внимание на някои аспекти, които може би не бяха забелязани от всички. Разумна тактика и всеотдайна игра. Това видях аз и съм сигурен, че за изпълнителите мача не е бил толкова лесен, колкото изглеждаше по телевизията. Трябва да го оценим. Трябва да оценим и усилията, които полагат всички заклети фенове-моряци. Всички безрезервно подкрепяме отбора. Голямо браво на тези, които бяха в Стара Загора и припомняне към останалите, че добре тръгнахме и всеки мач, ще е много важен.

Не всеки може да пътува за гостуванията, но е непростимо, ако не сме на Тича. Вижда се, че моряците от отбора и треньорския щаб, работят здраво. Играта и резултатите говорят. От нас не се иска толкова много, само да сме на стадиона и да подкрепяме. Защото ние сме Черно море!

 

 

Остави коментар