Иван Иванов с впечатляваща победи на Мастърс турнира на най-добрите осем в Европа до 14 г.

Иван Иванов записа победа във втората си среща на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти в Европа до 14 годишна възраст, съобщава bgtennis.bg.

Българинът се наложи с 6:2, 1:6, 6:0 над Лени Пети от Монако и ще играе за петото място на турнира. Срещата продължи 81 минути.

Вчера Иванов загуби драматично с 1:6, 7:6(2), 5:7 от Диего Дедура-Паломеро от Германия. Срещата продължи 2 часа и 22 минути.

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа проведени в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия).

Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство.

Остави коментар