Иван Дичевски: Срещу Черно море почти нямах работа, даже не съм изморен

Капитанът на „соколите“ Иван Дичевски даде мнението си за дербито за Варна, което завърши без голове.

Вратарят и капитан на Спартак Варна – Иван Дичевски, сподели мнението си след нулевото равенство с Черно море в голямото градско дерби. Стражът, който е и юноша на „моряците“, каза, че в това дерби достойнството и честта изпъкват пред футболните качества.

„Сантимент винаги ще имам към Черно море. Преминал съм през тяхната школа и първия отбор. За мен момчетата в съблекалнята остават близки приятели и до ден днешен, но в момента сърцето и разумът ми са тук на стадион „Спартак“.

„Не, изобщо. В сравнение с другите мачове, днес почти нямаше толкова работа. Даже не съм изморен“.

„Това е дерби, което не се е състояло от 13 години. Тук достойнството и честта изпъкват пред футболните качества и страхът да не загубиш пред толкова много хора е по-голям. Това малко или много пречи, но са нормални неща. Мисля, че и в другите две големи дербита в България – пловдивското и софийското, нещата футболно избягват“.

„Всички 11 човека и тези, които влязоха, очаквахме Черно море да играе по този начин и бяхме готови, затова ги ограничихме от положения. Създадохме наши положения, но липсваше качество, късмет, синхрон. Оттук гледаме само напред“, заяви Дичевски пред Диема Спорт, цитиран и от gong.bg.

Остави коментар