Илиан Илиев: В момента съм треньор на Черно море и ако ръководството иска, мога да продължа до края на първенството


Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира успеха с 2:1 срещу Пирин. Освен това той говори и за поста национален селекционер на България.

„Ключовото винаги, когато побеждаваш е, че си вкарал ситуациите си. Пирин с поведението си, не заслужаваше да загуби. Окей, прибраха се последните минути. В последните мачове показаха, че са израстнали и показаха страхотен преход от защита в атака. В първото полувреме имахме повече ситуации и не можахме там да обърнем. Второто полувреме почна тегаво. Отсъстваха ни важни играчи, Васко и Виктор, в такива ситуации винаги са водещи и дърпат отбора напред. Като нямаш ритъм и те пусна титуляр не винаги излизат нещата. Днес бяхме тежки, побягахме доста. В някои ситуации имахме и късмет“, сподели той.

„Не мисля, че е от подценяване. Вижда се, че бяхме по-тромави, тежки. Пирин показа и срещу ЦСКА, че не са за подценяване. В предни първенства точно такива мачове са ни спъвали да не сме в челните места, дано не се повтаря“, допълни Илиев.

„Сега дали смените се получиха или не, видя се, че губихме в средата на терена през второто. Брено не затваряше средата, не помагаше на крайния защитник и върнахме да играем с един чист нападател“, сподели наставникът на „моряците“.

„В такива мачове щом взехме трите точки, когато не показахме най-доброто от себе си. Старахме се срещу затворен противник. Цялата ситуация предразполагаше това да се случи. От към старание на футболистите го имаше. Някои неща не вървяха, но успяхме. В първото имахме доста чисти ситуации, но поне с две статични успяхме“.

Илиан Илиев бе запитан какво мисли за освобождаването на Младен Кръстаич и дали той ще е следващият селекционер на България: „Сега да се коментират тези неща след мач, ако има нещо ще се разбере в последните дни“.

След това треньорът отговори продължават ли разговорите: „Да, да. Важното е, че в момента съм треньор на Черно море и мога да продължа, ако ръководството иска, до края на първенството“.

Остави коментар