Илиан Илиев: С Мади Кета селекцията приключи, искам да подобрим нивото у дома

Tреньорът на Черно море Илиан Илиев говори пред медиите след двете контролни срещи на „моряците“ срещу Созопол и Етър, завършили съответно 2:1 и 3:1.

Ето какво каза наставникът на „моряците“:

„Работим да сме готови за началото на сезона. Днес изиграхме по 90 минути, мисля че още могат да се освежат хората и беше добре повечето да изиграят цял мач. С една седмица е по-къса подготовката, надяваме се да се освежат за първите мачове. Виждате първите два кръга играем ранни мачове – от 18:30. Това, че сме работили в такива условия надявам се да помогне и в първенството. В контролите търсихме да играят футболистите цял мач. Със сигурност в първата контрола днес първото полувреме – доволно, през второто – не толкова.

Във втората проверка последните 20-25 минути не съм доволен. Изчаквахме просто да свърши мачът. Не искаме да тръгваме да вкарваме 10 гола, говорим за това да се играе в ритъм, да държим някакво темпо. Това, което стана в края, не искахме да се получава и от това сме недоволни. Иначе от към желанието на всички сме доволни и в двата мача. Естествено, че някои са по-добре, други – не толкова. Някои понасят по-леко натоварванията, други – по-тежко. На някои им беше им беше първи мач пред публиката. Видяхте, особено новите чужденци малко притеснени влязоха в мача, но се пооправиха.

В последния мач преди първенството винаги ни е било много важно да достигнем поне до 60 минути в този ритъм, в който искаме да играем в официалните мачове. Селекцията приключи. С Мади Кета приключихме. Той няма много тренировки, бил е в националния отбор, но не е играл много. Близо месец не е тренирал. Тренира с нас от 3 дни и знаем, че трябва малко го да понатиснем, за да влезе във форма. Искам от някои от по-младите футболисти повече старание. Някои са близо до титулярния състав, има други, които я карат по течението…Но тази амбиция, която трябва да полагат, не я виждам в някои, така че трябва да се посъбудят.

За Даниел Димов не можем да дадем прогнози кога ще е готов да се върне в игра. Дори лекарят, който го оперира, не може да каже срок. Велислав Василев започна да бяга, но когато е изляла връзката се надяваме да се стабилизира, за да не му излиза и друг път. Със сигурност Василев и Евгений Сердюк ще влязат по-рано от Даниел Димов. По-близо до влизане е Сердюк, който другата седмица започва да бяга.

През новия сезон трябва да се опитаме да държим нивото като гости и вкъщи трябва да сме по-агресивни и особено да търсим повече ситуации и точки. Личната ми цел – да запазим нивото като гости, да подобрим нивото у дома, естествено в защитен план имаме нови хора и се надяваме да поддържаме това ниво като през миналата година, когато останахме с най-добра защита.

Остави коментар