Илиан Илиев преди дербито: Ако съдията свири всяко пипане, ще стане хаос! Надявам се феновете ни да се гордеят с отбора си

Най-важното за тази среща е, че на стадиона, извън него и на терена трябва да има феърплей, за да победи футбола. Както е винаги, нашият отбор се опитва да играе футбол и да побеждаваме. За Спартак мога да кажа, че от това, което започнаха и в момента, има огромна разлика. В някои мачове имаха малшанс да бъдат ощетени, а и можеха да отмъкнат точки. Мачовете са много коварни, особено както ние излизаме от водеща позиция, в тази ситуация единствено можем само да сме губещи.

С футболистите говорим, че е много важно да сме спокойни. Мачът 90 минути не се играе само с желание и еуфория, играе се и футбол, трябва и да се мисли на терена. Спартак са доста организирани в защита, нареждат се добре в последната третина и правят бързи контраатаки, за което трябва да сме подготвени.

На въпрос “ Има ли притеснения от ВАР“, Илиан Илиев отговори – Не трябва да се тръгва в тази посока. Надявам се съдията да е на нивото на мача, да усеща симулации, провокации и т.н. Ако е някои от нашите съдии, които свирят всяко пипане, ще стане пълна грозотия. Само ще се търкалят футболистите и ще стане хаос. Надяваме се съдията да пуска по-свободна игра. Свидетели сме преди години, а и в столичните дербита като се почне с фаловете футболът е на второ място. При нас и някакъв друг ВАР е дошъл. Участници сме в това първенство и трябва да се съобразяваме и приемаме нещата такива каквито са“, добави треньорът на Черно море.

Откакто съм се върнал в Черно море, имаме абсолютната подкрепа на нашите фенове. Надявам се в този мач ние да направим така, че те да се гордеят с отбора си“, завърши опитният специалист на Черно море.

Остави коментар