Илиан Илиев: Наказа ме племенникът на ген. Василев


Илиан Илиев изрази своето мнение за трудната победа на Черно море срещу Хебър, която изгледа от трибуните заради наказание. Специалистът обяви също, че обжалва санкцията, която му бе наложена след двубоя със Септември в София, тъй като има доста пропуски при формулировката й. Затова той очаква тя да бъде отменена. Припомняме, че БФС наказа Илиев да не води „моряците“ от пейката в четири мача – единият от тях е заради получения жълт картон, а другите три – заради нанесени обиди на длъжностни лица.

„Срещу Хебър виждах по-добре отгоре, нямаше проблеми, тъй като няколко пъти ми се е налагало да го правя заради наказание и Петьо е водил отбора. Победихме много трудно в един доста затворен мач, в който имахме и късмет накрая да вземем трите точки. Разбира се, можехме да се представим по-добре, но гостите доста добре се бранеха и не ни оставяха пространства. Техният защитен блок бе доста ниско и в последните 25-30 метра трудно се пробива такава защита. Все пак в последните 20 минути създадохме няколко положения, макар и да не бяха чисти. Радостни сме, че при една добра контраатака, успяхме да обележим гол и спечелихме, каза за „Петел“ Илиев.
Той коментира и трансфера на Евгений Сердюк, който остави добри впечатления с играта си на „Тича“ за една година.

За него пристигна доста изгодно за българските стандарти предложение, което ръководството прие. Сердюк вече е затворена страница за нас и продължаваме напред. Разполагаме достатъчно други футболисти, които да влязат и да помогнат на отбора, допълни Илиан.

Илиан Илиев ракри още, че обжалването на неговото наказание след мача със Септември вече е изпратено до Дисциплинарната комисия на БФС.
След дните от този мач досега говорих с доста хора и разбрах откъде идва моето наказание, но има изключително много пропуски във формулировката му и са налице абсолютни предпоставки за отмяна на санкцията, каза Илиев.

За едно и също провинение аз съм наказан два пъти. Делегатът Димитър Димитров Велинов е написал в доклада, че съм отправял нецензурни репликии към съдиите й им казал да го пишат в доклада . Главният съдия и четвъртият обаче са отказали да го направят, защото не били чули подобно нещо, след което са били заплашвани с наказание, че не са го направили, допълни наставникът на „моряците“.

Наказанието ми идва от въпросния делегат, който е племенник на ген. Василев. Преди време, когато ген. Василев беше някога шеф на Етичната комисия на БФС, ми беше издействал наказание от един мач, тъй като съм блъснал бутилка в земята. Той гледал двубоя по телевизията, и по негово настояване Етичната комисия се намеси и ме наказаха. Сега настоящото ми наказание също идва по тази схема, тъй като дежурният делегат на срещата със Септември, както казах е племенник на ген. Василев и го наследи в делегатството. Не знам по каква причина не съм от любимците на генерала, но вследствие на този донос, написан от племенника му, ме санкционираха. Надявам се санкцията ми да бъде отменена, защото за едно и също нещо имам две наказания и има пропуски при формулиране на наказанието, допълни Илиан Илиев.
Разгледахме дисциплинарния правилник и установихме:

На лице е абсолютна предпоставка за отмяна на наложеното наказание от 3 мача поради неправилна квалификация /няма я част от посочената разпоредба/ с посочване на осн. чл. 34, ал.1, т.2, т.6, т.9, предложение 3 от ДП. Запознавайки се с цитирания текст на чл. 34, ал. 1, т. 2, т. 6, т. 9, предложение 3 от ДП, установих, че чл. 34, ал.1 се отнася до нарушения извършени от треньора, но т. 2 говори точно за нарушения, санкционирани с жълт картон, което се препокрива с първото наказание от 1 мач. Що се отнася за т. 6, от чл. 34, ал. 1, то от същата при прочит се установява, че не е самостоятелна, а трябва да се разглежда само заедно с т. 5 от член 34, а там се обсъжда кои лица ще бъдат наказвани при червен картон, какъвто не съм получил. В заключение установих, че чл. 34 от ДП няма т. 9, приложение 3. А има подточка 9, каквато не посочена.

Остави коментар