Илиан Илиев: Когато дойде моментът на важните мачове, идват „чинковците“

Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори пред медиите преди първото занимание на „моряците“ от предсезонната подготовка. Варненци започнаха тренировка с група от 23 футболисти, сред които двама нови играчи и един на проби.

Ето какво каза Илиев:

В отбора ще има двама португалски футболисти, играли във втора и трета лига на страната си. Вторият португалец се очаква да пристигне утре във Варна. И двамата играчи са халфове. Бразилският футболист идва от Сантос, роден 2002 година, с него подписахме, той играе като офанзивен халф и може да играе отдясно, обясни специалистът. На проби е играчът от Северна Македония с български паспорт Марко Стойчевски, роден 2000 г.. Той играе като ляв защитник и централен защитник. Търсим централен защитник, заради това, че Влатко Дробаров си тръгна.

Даниел Димов има неприятна контузия, увреждане на нерв. Може би ще пропусне голяма част от подготовката, а може би и началото на първенството. Търсим нападател, нападател-крило.

Времето е малко, ще се опитаме да направим боеспособен отбор. Тези момчета, които идват, са играли на добро ниво и няма да им е трудно да влязат в ритъм. Проблемът е, че имаме остра нужда от флангови човек и ако не го намерим това ще ни затрудни.

В сравнение с миналия сезон искаме да променим мачовете вкъщи, с отборите, от които… изгубихме точки, например с Царско село взехме 2 точки и загубихме 4. Не искам да говоря за други отбори, за да не излезе, че ги обиждам. В мачовете вкъщи ние сме взели, ако не се лъжа 23 точки и 22 навън.

Станимир Стоилов напълно е прав, че има съдийски слугинаж и винаги е към по-водещите отбори. По принцип години наред казваме, когато дойде моментът на важните мачове, идват „чинковците“, те са с различни лица, но добре знаещи какво да правят. Т.нар. „чинковци“, както им казваме. И естествено са защитени, помачаги в момента при тях има много – има странични съдии, съдийски наблюдатели. В началото ВАР при нас бе много добре, с течение на времето, когато трябва да се подобрява, защото хората стават по-опитни, при нас е обратното – във ВАР също помагат на „чинковците“, така че Мъри е напълно прав, че има съдийски слугинаж, но го има от време оно за едни и същи отбори.

Остави коментар