Херо редил състава на Спартак за Битката за Варна

Херо Черно море

Треньорската легенда Димитър Димитров – Херо реди състава на Спартак за Битката за Варна, съобщава „Мач Телеграф“. Той е проследил тренировките на „соколите“ в седмицата преди двубоя с Черно море и има стратегия за прекъсване на черната серия без победа над „моряците“ която е вече 15 години. За последен път „соколите“ ликуваха на 19 май 2007 година с 2:0 на своя стадион след голове на Дениран Ортега и Дарин Тодоров, когато техен треньор беше настоящият главен мениджър на клуба Георги Иванов-Геша.

Тази победа доведе до сътресения при „моряците“ и президентът Красен Кралев и целият УС, в който беше и легендата Божил Колев, подадоха оставки. Същото стори няколко дни по-късно и треньорът Ясен Петров, и неговият помощник – Никола Спасов, светла му памет, пое Черно море и започна да пише приказката си на „Тича“.

От стадион „Спартак“ разкриха, че Херо ще направи няколко промени в състава на тима за дербито с Черно море, като е възможно да смени и схемата на игра от 3-4-3 на 4-3-3. Това обаче е малко вероятно.

Спартак е с предимство в общия баланс на Битката за Варна, въпреки че няма победа от 15 години. Говорим за мачовете в елита, тези в „Б“ група и за Купата на страната, в 93 двубоя „соколите“ са с 31 победи, 32 равни и 30 загуби, при голово съотношение 110:107.

От лагера на Черно море разкриха пред „Мач Телеграф“, че са наясно, че Херо помага с всички сили на Спартак Варна. „Моряците“ обясниха, че това не ги интересува много-много, защото те разчитат най-вече на собствената си игра в този сблъсък. Не се очаква старши треньорът на Черно море Илиан Илиев да прави солидни промени в състава. Вероятно той ще използва стартовата единайсеторка, която започна и последния мач на тима. Матиас Курьор, който е един от най-класните футболисти на „моряците“, ще остане на пейката, но със сигурност ще се появи в игра като резерва.

Остави коментар