Херо постави Черно море в ТОП 6 преди началото на сезон 2022/23 г.

Херо Черно море


Бившият национален селекционер Димитър Димитров говори по актуалните събития в българския футбол и предстоящото първенство в efbet Лига. Той индиректно постави отборите в Топ 6 преди началото на сезон 2022/23г.

„Не очаквам следващото първенство да е по-интересно. Доста отбори свалиха нивото си. И тези, които влизат според мен няма да бъдат конкурентноспособни на водещите отбори. Без да ги засягам, разбира се. Очаквам група от пет-шест отбора, които ще се открояват и те са ясни – Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив), Черно море и оттам виждам една сериозна бездна. Очаквам ЦСКА 1948 да е по-добре и да се намеси в компанията на отборите, които изброих.

Аз също съм за варианта да се премине към друг цикъл с една подготовка. Коментирал съм го много пъти, че трябва да променим системата от пролетта да е началото и до края на ноември. За България ще бъде по-добре. С тези две подготовки убиваме футболистите. Хората, които ръководят, явно не го приемат това, аз казвам мнението си. Очакванията към Левски сега са огромни. Привържениците вече са в други измерения, което е нормално.

Всички мислят, че Левски едва ли не ще бъде новият шампион. Мои приятели сериозно мислят, че догодина техният любим отбор ще спечели титлата. Аз малко ги приземявам, като им казвам, че трябва да минат поне още една-две години, за да може да надгради, да направи допълнителната селекция, защото в момента като сравним потенциала с този на Лудогорец и предимството е за сегашния шампион.

Не съм търсен за националния отбор. Най-отблъскващо са резултатите на националния отбор и състоянието на този тим. По този начин трудно български играчи ще излязат в чужбина, така и треньори трудно ще отидат навън. Националният е огледало на българския футбол. Всички, които се занимаваме с него сме виновни за това състояние и трябва всички да се опитаме да допринесем за вдигане нивото на националния отбор. Ако аз приема офертата от националния отбор ли? Познавам себе си и не бих позволил с мен да се случи това, което се говори за колегите, които бяха там – списъци, мениджърски интереси и разни такива“, заяви Димитър Димитров пред „Тема Спорт“.

Остави коментар