Хърватин свири на Спартак Варна с ЦСКА

Хърватски съдия ще ръководи двубоят от 9-ия кръг на efbet Лига между отборите на Спартак Варна и ЦСКА. Това е Ante Culina, който ще свири двубоя на „соколите“ във Варна в събота, 3 септември от 17:45 часа. Помощници на Culina ще са Dario Kolarevic и Ivan Starcevic. За четвърти рефер пък бе назначен Kevin Van Damme.

Изцяло българска бригада пък ще е зад системата ВАР. Главен съдия ще е Ивелин Занев, с помощник Диян Вълков. Съдийски наблюдател ще е Радан Мирянов.

Причината за това е продължаващата политиката на БФС за развитие и усъвършенстване на родните футболни рефери и методично изграждане на все повече подготвени кадри за международната сцена. В рамките на програмата на УЕФА – CORE, стимулираща обмяната на опит между отделните федерации и предоставяне на шанс на талантливи съдии за изява на международната сцена, Съдийската комисия към БФС излъчи трима български арбитри (Радослав Гидженов, Георги Минев и Георги Стамболджиев), които ще ръководят двубои от елитните първенства на Хърватия и Белгия, а рефери от споменатите две държави ще получат назначения за двубои от Първа професионална лига, пишат от централата.

От своя страна българската CORE съдийска тройка Гидженов, Минев, Стамболджиев получи наряд за двубоя от хърватския елит НК Вараджин – ХНК Горица на 3 септември, а по-късно през сезона ще пътува и за Белгия, за да реферира двубой от местната лига.

CORE, стартирала през 2010 г., е една от най-утвърдените програми на УЕФА за обучение и развитие на талантливи съдии, даваща им безценен шанс да натрупат опит на международното поле и на възможно най-високо професионално ниво.

3 септември 2022 г., събота, 17:45 ч.
Спартак 1918 – ПФК ЦСКА – София ЕАД
ГС: Ante Culina АС1: Dario Kolarevic АС2: Ivan Starcevic
4-ТИ: Kevin Van Damme ВАР: Ивелин Венциславов Занев АВАР: Диян Христов Вълков
СН: Радан Василев Мирянов

Остави коментар