Грациите от националния отбор по художествена гимнастика проведоха контролно по време на лагера във Варна

Състезателките от националния отбор по художествена гимнастика за жени индивидуално проведоха контролно във вторник по време на лагера на тима в НСБ „Спортпалас“ във Варна.

Пред международните съдии Филипа Филипова и Елена Симеонова, както и пред треньорския екип, момичетата изиграха новите си композиции за сезон 2023. В присъствието и на Кристияна Генчева, член на УС на БФХГ, Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева, Татяна Воложанина, Магдалина Миневска и Лъчезара Пекова представиха новата си програма, с която ще атакуват призовите позиции тази година. Съдиите останахме доволни от показаното и формата на състезателките за ранния етап от подготовката.

Представянето на новите композиции беше наблюдавано и от медалистки от Държавните първенства през 2022. Ирена Недева (2012), Анастасия Калиева (2010), Варвара Русакович (2011) от Чар-ДКС и Антоанета Цанкова (2011) от Олимпия спечелиха награда от Треньорската комисия към БФХГ – тренировка с национален отбор жени и възможност да бъдат едни от първите, които наблюдават новите съчетания на националния отбор.

Остави коментар