Господ не погледна Спартак, но шоуто трябва да продължи

Недко Петров, petel.bg

Всичко бе като в приказка за Спартак до 93-тата минута на мача със Славия. Пълен стадион, уникална хореография на феновете на „соколите“, празник на трибуните и тотално себерездаване от подопечните на Васил Петров на терена. И всичко вървеше към един приемлив за старта на кампанията резултат за домакините.

Падна обаче този пуст автогол и отне заслужената точка на „соколите“. Казвам заслужена, с оглед на цялостното представяне на двата отбора. Защото тимът на Славия може и да е имал повече точни удари, които между другото блестящият Иван Дичевски отрази, но в никакъв случай не може да се каже, че е надиграл Спартак.

Спартаклии пък като за първи мач в елита след 13 години, действаха с желание и хъс, бяха търпеливи и се бореха за всяка педя терен. Да, откъм качество има много да се желае, както от трайния контрол върху топката, така и от създаване на повече ситуации за гол в атака.

Но все пак говорим за първи двубой и за едно голямо завръщане в групата на майсторите. Да не забравяме също, че се гради и нов отбор на Спартак и в другите мачове ще влязат още нови изпълнители. Така че с времето Спартак трябва да се подобрява и да израства от мач на мач, за да успее да се интегрира към голямото футболно семейство.

И за финал. Господ не погледна Спартак срещу „белите“, но както е казал безсмъртният Фреди Меркюри шоуто трябва да продължи. Да продължи не само откъм шоу на феновете, но и откъм шоу на „соколите“ – с футбол, с победи, с точки.

Остави коментар