Геша: Победата е красотата на футбола

Новият треньор на Спартак Георги Иванов-Геша разкри какво иска да постигне с родния си клуб.

Футболистите са малко оклюмали, тъй като дълго време работиха с Васил Петров и напускането му е като шок за тях. Но аз им казах, че те направиха малко, за да остане той доволен и да го задържат. Сега бързо трябва да възстановим психологическото равновесие на играчите и да свалим напрежението, дошло вследствие на резултатите, каза Геша.

Искам да видя какъв потенциал имат футболистите и да го извадим на показ, а всеки трябва да показва максимума от себе си, за да се измъкне отбора от тази ситуация и да е по-лесно занапред, допълни Иванов.

За мен е важно Спартак да печели точки и да има позитивни резултати. Докато аз съм треньор, ще искам да се браним добре, да не допускаме леки голове, да атакуваме добре и да бележим голове. Защото, когато един отбор вкарва голове, феновете са доволни, каза още Геша за Петел.

Разбира се, че ще се стремим да подобряваме играта си от мач на мач, но на първо време е най-важно Спартак да започне да трупа точки, тъй като за хубава игра точки не се дават. Победата е красотата на футбола, заяви Георги Иванов.

Наставникът призна, че за гостуването на Ботев в понеделник във Враца има шанс състезателни права да получи новото попълнение Ивеш Ромей. Другите нови Емануел Моура и Мохамед Фатау обаче отново ще са аут, а Божидар Васев е болен и е под въпрос за двубоя.

Спартак пътува за мача в неделя сутринта и ще направи последната си тренировка по-късно същия ден в Мездра.

Остави коментар