Георги Какалов: Вкарах на Спартак в дербито на Варна и станах трети с Черно море

Георги Какалов е авторът на последния гол в дербито на Варна, което Черно море печели с 1:0 на стадион „Спартак“ на 23 май 2009 година. Какалов влиза през второто полувреме и се разписва в 64-тата минута, като това попадение на практика носи и бронзовите медали на „моряците“. Те са узаконени в следващия предпоследен кръг след успеха с 2:0 над Славия на „Тича“.

Срещу Спартак не бях възстановен, след като скъсах мускул и бях на инжекции. Спомням си, че през второто полувреме Никола Спасов ми каза: Влизаш на терена, вкарваш гол и побеждаваме. Точно така и се получи. Вечно ще помня как след попадението се качих на оградата при феновете на Черно море да празнуваме. Този миг е оставил ярък отпечатък в кариерата ми, тъй като ни донесе третото място. С Литекс съм бил шампион и носител на Купата и Суперкупата на България, но играех рядко, докато в Черно море имах заслуга за бронзовите медали, каза за „Петел“ Какалов.

Казвам, че имам пръст за бронза, тъй като няколко кръга по-рано вкарах в последните секунди и гола в Сливен, с който спечелихме с 1:0. Тогава пак влязох като резерва. Всъщност цяла пролет исках от Никола Спасов да играя повече, но той ми казваше: Нали така вървят нещата, виждаш, че влизаш след почивката и се справяш. Нека не правим промени, допълни Георги.

Остави коментар