Георги Бабалиев: Защо един ден отново да не заиграя за Спартак

Георги Бабалиев
Георги Бабалиев с екипа на Арарат

Георги Бабалиев бе един от играчите, които оставиха добри впечатления с екипа на Спартак Варна през сезон 2021/22, помагайки на тима да влезе в Efbet Лига. За варненския тим Бабалиев изигра 41 мача и отбеляза 6 гола. В края на миналата година обаче бе незаслужено пренебрегнат за сметка на новата селекция, направена от предишното треньорско ръководство за началото на пролетния полусезон.

Днес бързоногият нападател, който най-често играе като ляво или дясно крило, защитава цветовете на елитния арменски клуб Арарат Ереван. Пред Vsport.bg 22-годишният играч говори за новия си клуб Арарат, за бившия си тим Спартак Варна и желанието един ден да остави следа във футбола:

„Така се развиха нещата преди време в Спартак, че докато играех в отбора, се водеше политика на налагане на по-млади играчи, но после започнаха да разчитат на по-опитни и това се случи със смяната на треньорския екип. Не само за мен, но и за другите по-млади играчи нямаше достатъчно игрово време. Никак не бях доволен от това, защото за един млад играч е важно да се развива. Но няма да крия, че Спартак, като клуб, го уважавам много, защото бе и трамплин за моята кариера зад граница. В добри отношения съм със всички от ръководството и феновете, които са ме подкрепяли. Следя отблизо какво се случва и пожелавам на клуба да се завърне велита. Не изключвам и възможността един ден отново за заиграя за Спартак. За сегашния ми тим Арарат какво мога да кажа? Преди да облека екипа на този отбор, имах няколко предложения от страната и чужбина, но Арарат ми хареса сякаш най-много. Интересното е, че в хода на шампионата, когато се присъединих, тимът бе 6-и, а в края затвърди това класиране. В личен план съм доловен от представянето си. Играх в доста от срещите, а сега се подготвям да изиграя максимален брой мачове и да бъда най-полезен там, където ми е силата – да бележа важни голове и най-вече да записвам асистенции. От 3 юли започваме подготовка. В момента конкуренцията е по-голяма, защото сглобяваме отбор от нови играчи и искаме да се класираме сред първите отбори в първенството на страната и да играем в евротурнирите. Иначе Ереван е много красив град, с богати традиции, красива архитектура, кокетни заведения с традиционни ястия . Все още съм млад и желанието ми е да оставя следа във футбола. Искам да израствам и да бъда забелязан от националните треньори. Надявам се един ден да заслужа и това доверие. За всеки е чест да получи повиквателна и да облече екипа на националния отбор“.

Остави коментар