Европейската хандбална федерация: Варна повиши стандарта на турнирите за подрастващи

Президентът на Европейската хандбална федерация (ЕХФ) Майкъл Видерер и генералният секретар Мартин Хауслейтнер изпратиха благодарствено писмо до колегите си от българска страна Росен Добрев и Теодор Илиев и Организационния комитет на Европейските шампионати за младежи до 20 години във Варна.

„От името на Изпълнителния комитет на Европейската хандбална федерация благодарим на Българската централа за организацията на двата Европейски шампионата за младежи до 20 години през 2022 г. ЕХФ и официалните лица, участвали в турнирите изразяват благодарност към Организационния комитет не само за отдадеността към събитието, професионализма и качествената логистика, но и за гостоприемството, предоставено на европейското хандбално семейство в това предизвикателно време и обстоятелствата, свързани с пандемията“, се казва в писмото.

От Европейската федерация специално подчертават повишения стандарт на продукцията при турнири за подрастващи, демонстриран във Варна – снимки, качеството на стрийминга, брандирането в спортните зали и хотелите, представянето на играчите преди мачовете и церемониите по закриването, които са допринесли за успеха и добрата визия на събитието.

„Положителният резултат не би бил възможен без усилията на Българската федерация по хандбал, която, като местен организатор, топло посрещна ЕХФ и деветнадесетте национални делегации в град Варна. От името на нашите представители Марта Бон и Бенте Акснес, както и от името на служителите на ЕХФ, ви благодарим за доброто сътрудничество и ви поздравяваме за успешното събитие. Молим също да изпратите нашите благодарности към местните организатори и персонала във Варна. Очакваме с нетърпение бъдещото ни сътрудничество“, завършва писмото на президента на Европейската хандбална федерация Майкъл Видерер и генералния секретар Мартин Хауслейтнер.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играха в един град и това е Варна. България бе част от първия турнир.

Остави коментар