Ето защо билетът за дербито на Варна е с лика на Жечо Тунчев

Билетът за дербито на Варна е с лика на Жечо Тунчев, а каква е причината точно неговия лик да е на пропуска за дербита с Черно море, обясняват на една от фенските страници на спартаклии – We Are Spartak Varna.

„Билетът за Дербито на 22.10.2022г., със силна символична препратка – ликът на Жечо Тунчев!

В началото на 1932 година „Шипченски сокол“ губи най-добрия играч на Варна по това време – Жечо Тунчев, отишъл си от този свят само на 21 години. Хиляди хора изпращат младия футболист. Първият дерби-мач на „Шипченски сокол“ след смъртта на Жечо Тунчев е срещу градския съперник „Владислав“. Непосредствено преди двубоя, целият отбор на „Шипченски сокол“ по екипи отива на гроба на починалия си съотборник. Там решават да излязат на терена с 10 души в памет на Тунчев. С 10 души „Шипченски сокол“ надиграва „Владислав“ и го разгромява с 5:1 !“

На същата страница привържениците на „соколите“ припомнят пътя, който изминаха, за да са отново в елитната група:

„На този ден, точно преди 5 години, Спартак Варна трябваше да изиграе може би най-важния си „мач“, пред Община Варна, в борба за спасяването на своя дом – стадион „Спартак“.
Точно след 5 дни, в своя дом, Спартак Варна ще влезе отново в битка за Дербито на Варна, на ниво Първа лига след 13 годишно прекъсване.
Много хора все още не разбират, а други бързо забравиха, какъв път се наложи да измине нашият Клуб!

Спартак Варна – Любовта не умира!“

 

Остави коментар