Децата на Спартак на финал в турнира Кронос къп след победа над Черно море

Децата на Спартак Варна, родени 2014 година, се класираха на финал в турнира „Кронос“ къп в Кранево. На 1/2-финалите от надпреварата младите „соколи“, водени от Деян Станев, записаха победа срещу Черно море с 5:3. И петте попадения за „сините“ реализира украинчето в редиците на спартаклии – Плотон Парамьгин.

Любопитното е, че Парамьгин е бежанец от войната в Украйна, който след идването си във Варна, започна тренировки в школата на „соколите“.

Хеттрик за Черно море отбеляза Константин Генчев.

Утре „соколите“ срещат румънския Прогресул в спора за трофея в тази възраст.

Съставът на Спартак Варна: Владимир Атанасов Атанасов, Симеон Ивайлов Йончев, Цветан Атанасов Занев, Димитър Здравков Великов, Иво Стефанов Калименов, Филип Стефанов Калименов, Георги Иванов Иванов, Микхаил Александров, Плотон Парамьгин, Салим Начков.

1 Коментари

  • Posted 09.03.2023 - 18:01 18:01 0Likes
    by Браво

    Школата на Спартак показва как трябва да се работи и тепърва ще бере плодовете от правилната работа! Имам широк поглед върху школите във Варна и смея да заевя, че в наборите след 2008, Спартак по нищо не отстъпва на мутренската школа в града. За набор 2007, е там нещата са изтървани отпреди. Няма как да се попрвят. Във футбола има прекалено много детайли и съответна възраст на която да се усвоят – това е проспано там. Но с по-малките им набори се работи много правилно. В черно море разчитаха на имиджа на школата и на това, че децата заради това отиваха там – т.е. по-добрите деца отиваха там. Това вече е в историята! Да не говорим за най-проспериращата школа във Варна, която е само на една година, но вече мачка всичко наред и е с много сериозна заявка за влизане в елитни групи! Браво още веднъж! Продължавайте в същия дух!

Остави коментар