Да кръстосаш сабя с Йоана Илиева

Обичайна вечерна тренировка за децата от спортен клуб по фехтовка „Ахил“ – Варна. Кой да предположи, че предстоят дуели с европейската шампионка и бронзова медалиста от световното първенство Йоана Илиева?

Тренировката беше към края си, когато вратата се отвори и през нея влязоха, първите саби на българския национален отбор – Олга Храмова и Йоана Илиева.

Оръжията спряха да звънят, виковете заглъхнаха. Маските бяха свалени и безстрашните малки сабльори се скупчиха с невярващи очи. Шумната иначе зала притихна. Дори Матей замълча.

Вярно, децата бяха виждали и преди Олга и Йоана по състезания, отдалеч, или като съдии, но сега…. да дойдат в тяхната зала, тук, специално при тях! Да разговарят за общата им любов към фехтовката, за големите състезания и пътя към успеха. Да ги прегърнат, да вземат автографи, да изиграят няколко туша със звездите на българската женска сабя, това е съвсем друго, вдъхновяващо усещане и незабравимо преживяване.

„Благодарим Ви, Олга и Йоана, за вниманието към децата, за радостта и вълнението в очите им! А резултатите от мачовете на състезателите ни с Йоана Илиева ще останат строго пазена клубна тайна“, пишат от.спортен клуб по фехтовка „Ахил“ – Варна.

Остави коментар