Черно море записа първа победа в НБЛ

Черно море Тича счупи каръка през новия сезон и ликува за първи път. Момчетата на Кирил Болшаков надиграха Шумен с 91-82 в мач от седмия кръг. В „Арена Шумен“ варненци срещнаха трудности само през първата част, но след това държаха нещата под свой контрол и по този начин спряха положителната серия на шуменци от два последователни успеха в елита.

В игра за „жълто-зелените“ се завърна капитанът – Никола Николов, но липсваше Ивайло Тонев. От своя страна „моряците отново можеха да разчитат на Костадин Лазаров.

Така тимът от Варна има на сметката си и шест поражения, докато играчите на Янко Янков са с три победи и четири загуби. На 25 ноември (събота) Черно море ще приеме Берое Стара Загора, а Шумен ще бъде домакин на Спартак Плевен.

Слабата резултатност бе водещият фактор още в началото. Постепенно Емилиян Гдуров, Брайън Камерън и Девид Ролинс поправиха това, за да могат домакините да намерят своя ритъм в нападение и да се отскубнат с 10 точки напред след 10 минути игра.

Гостите имаха какво да кажат по въпроса и се развихриха още в началото на втория период чрез мощна серия от 23-4, дело основно на Костадин Лазаров, Аверил Угба и Къртис Джоунс. Шуменци нямаха никаква алтернатива на този рейд, а изявите на Уилфрид Ликей също не дадоха резултат, което бе достатъчно за Угба и Ънру да изстрелят „моряците“ с 42-29 на голямата почивка.

Атомното нападение на варненци нанесе сериозни щети на домакинската защита и при подновяването на играта, когато Лазаров, Джоунс, Угба и Унру се редуваха да поемат отговорността в тази фаза. Рилинс и Камерън се опитаха да върнат увереността на „жълто-зелените“, но тимът от Варна не бе готов да сдава водачеството и в края на предпоследната част се отскубнаха с 11 точки.

Ликей последва примера на своите съотборници и още в началото отборът на Шумен редуцира изоставането си до минус 7. Ънру и Джоунс отвърнаха на предизвикателството, връщайки спокойствието на гостите. Камерън също не се отказа от намеренията си да върне шуменци в играта, но Венелин Христов, Ънру и Джоунс се постараха да секнат неговия ентусизазъм, за да пратят радостта в лагера на гостите.

Къртис Джоунс бе над всички за Черно море със своите 27 точки, 8 борби и 5 асистенции. Тач Ънру регистрира 23, 5 овладени под двата ринга топки и 5 точни шута зад дъгата. Аверил Угба записа 17 и 20 овладени под двата коша топки. Костадин Лазаров реализира 10 точки.

Дейвид Ролинс отвърна за Шумен с 26 точки и 4 тройки. Брайън Камерън приключи с 19, 8 борби и 8 асистенции, Уилфрид Ликей остана с 14 и 12 овладени под двата ринга топки.

Остави коментар