Черно море загуби от ЦСКА с 0:1

ЦСКА отново трябваше да страда много срещу състава на Черно море, но все пак взе минимална победа с 1:0 в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Асен Дончев беше героят за „червените“, след като отбеляза в 77-а минута след хубав удар отдалеч. В края можеше да бъде добавен и втори гол, но с пропуски се отчетоха Назон и Шопов, предава gong.bg.

„Червените“ започнаха добре и стигнаха до ранен шанс. След центриране от пряк свободен удар Амос Юга стреля с глава, но неточно.

В 10-а минута силните изяви на ЦСКА от статични положения отново можеше да доведе до гол. Туфегджич центрира след разбъркване в наказателното поле на Черно море, но Матай видя как негов удар мина съвсем малко встрани.

Темпото на мача обаче спадна рязко и положенията пред двете врати буквално спряха. Две минути преди края на частта, все пак, домакините имаха възможност. След пореден ъглов удар и разбъркване, Де Нойер се оказа на стрелкова позиция, но ударът мина безкрайно високо.

Второто полувреме не започна много по-добре за ЦСКА. В 52-а минута Васил Панайотов пробва от около 25 метра, но провлаченият му удар мина встрани.

Шест минути по-късно дойде и ново опасно статично положение за ЦСКА. След центриране на Туфегджич Юга отново се извиси, но ударът му пак мина встрани.

Все пак, в 77-а минута феновете на „Българска армия“ получиха своя повод за радост. След изпълнение на поредния ъглов удар пред вратата на Черно море, топката стигна до току-що появилия се Асен Дончев, който с първото си докосване заби топката в ъгъла на вратата на Дюлгеров за 1:0.

В края на мача Назон и Станислав Шопов имаха шансове да приключат с интригата, но не успяха да пробият Дюлгеров за втори път.

Остави коментар